Kenapa TV dulu-dulu takde Warna



Seorang anak bertanya kepada ayahnya

"ayah, kenapa tv dulu-dulu tiada warna?"

ayahnya pun menjawab, "kerana warna pada masa dahulu tidak wujud, nak"

"habis tu, mana datang warna nya ayah?"

"mari ayah ceritakan sebuah kisah...."

--------------------------------------------------------

Pada masa dahulu, warna tidak wujud lagi. Hanya ada hitam dan putih sahaja. Manusia pun hidup dalam keadaan bosan, kerana pemandangan sangat tidak menarik.

tiba-tiba, selepas hujan yang lebat malam sebelumnya, satu pelangi besar muncul dilangit. Semua orang pun terasa tertarik melihat pesta warna-warna di atas langit.

Semasa manusia tengah asyik melayan suasana meriah tersebut, pelangi besar itu terjatuh dan melimpah warna keatas bumi ini.

Manusia pun berebut-rebut memilih warna masing-masing.

Awak ni Mesti Single kan?

Seorang wanita sedang shopping di shopping market. Die telah memilih:

- sebotol susu
- sepapan telur
- sekotak jus orange
- setengah biji kobis
- setengah kali kopi timbang
- lima bijik timun
- 1 liter losyen
- 1 peket sosej

kemudian die letakkan kesemua barang di kaunter bayaran.
semasa cashier sibuk tag barang2 tersebut, datang seorang mabuk disebelah wanita itu dan kata "awak ni mesti single kan?"

wanita itu terkezut beruk sebab mamat mabok tu kata die single, DAN memang benar die single...

wanita itu pelik mcm mana mamat mabok tu tau die single??? lalu die check barang2 yang die purchase tu...tapi still x dpt tangkap ape related barang2 tu dengan status single die...

sebab dah blurr mcm mana mamat tu tau die single. lalu direct je wanita tu tanye kat mamat mabok tu.. "weh brader, mcm mana ko tau aku single haaaaaa?"



dengan rileks je mamat tu ckp "SEBAB KAU HODOH!"

wanita:@#$%%^^^#$#%

Kisah Pasangan Kekasih

Abcdefgjik..


Seorang wanita duduk di bangku sebuah taman sekejap melepas penat setelah hampir seharian shoping. Tidak jauh darinya ada couple sedang berbual.

Awek tu bertanya kepada kekasihnya, “Sayang, apa maksud ABCDEFG? you pada I”

Lalu, pakwe dia pun menjawab, “A Boy Can Do Everything For Girl.”

Wanita yang mendengar itu, terasa begitu manis dan segera pulang ingin mempraktikkan sendiri kepada suaminya.


Malam itu, dia bertanya pada suaminya, “Bang, apa yang abang fikirkan pada saya, jelaskan dalam ABCD ya?”

Lalu suaminya menjawab, “Hmmm… awak ABCDEFGHIJK!”

Isterinya terkejut dan bertanya, “Apa itu ABCDEFGHIJK?”

Suaminya menjawab, “Adorable, Beautiful, Cute, Delightful, Elegant, Foxy, and Gorgeous & Hot!”

Isterinya tersipu-sipu malu namun ada sedikit confused. Kemudia dia bertanya kembali kepada suaminya..

“La… itukan baru ABCDEFGH, lalu .. IJK apa bang?”

Suami menjawab…..“I’m Just Kidding!!!

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics