Cara Kejutkan Orang Bangun Sahur


Salam lawak brutal dan salam ramadhan buat semua pembAca blog lawak ni. al-maklumnya , time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. mesti susah nak kejutkan orang bangun sahur . Dibawah ni ada tips menarik untuk dicuba :-)


cara kejut bangun sahur


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..macam ni antara caranya..


1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu org tidur tu.. dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia... sambil panggil nama dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia.. sambil panggil nama dia...
5. Tutup kipas / air cond


Tapi kalau still lagi tak ada effect

1. Jerit nama dia kuat kuat...
2. Gigit ibu jari kaki dia.. cam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi... kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak kfc ke mcd ke tak pun ikan patin masak tempoyak yg baru dimasaksebelah hidung dia.. bagi ambik bau sikit


Tapi kalau still tak ada effect gak

1. Pergi kat telinga dia... then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali...
2. Pergi kat dia, baca je surah yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan... kerana tuhan lebih menyayanginya. hehehehe .

anyway selamat berpuasa ye buat semua pembaca setia blog lawak-brutal :)

Lawak Pendek : Mangga


MANGGA


Alkisahnya pada suatu hari ada seorang pembeli yang sedang tawar-menawar dengan seorang penjual buah mangga.

Pembeli: "Bang, berapa harga mangga sekilo?"

Peniaga: "RM7!"

Pembeli: "Amboi, mahal sangat... RM5 sudah la!"

Peniaga: "Tak boleh dik, harganya dah cukup murah tu!"

Pembeli: "Kalau tak manis, macam mana bang?"

Peniaga: "Kalau tak manis, tak payah bayar!"

Pembeli: "Kalau macam tu, beri saya yang tak manis 10 kilo!"

Lawak Puasa : Video Lawak Pengumuman Puasa

Video Lawak Pengumuman Puasa


 

 p/s :  Anyway dikesempatan ini, aku sebagai owner blog ini ingin mengucapkan selamat berpusa dan selamt menyambut bulan ramadhan al-mubarak . PUASA JANGAN TAK PUASA :)