promosi gempak iklan disini hanya RM30 sebulan ..

Teka-Teki Lawak Pecah Perut

Teka-Teki Lawak Pecah Perut


 1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
> Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.

> 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
> Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

> 3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
> Answer: Kuih salah bikin.

> 4) Binatang ape power Karate?
> Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

> 5) Siape yang menemukan dompet kulit?
> Answer: Yang menemukan dompet kulit tu.. tolong pulangkan kepada saye.

> 7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
> Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

> 8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
> Answer: Pembohong...

> 9) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
> Answer: Usus

> 10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
> Answer: Kutu rambut

> 11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?> Answer: Neneknye si katak

> 12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
> Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
> - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

> 13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
> Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

> 14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
> Answer: Tukang gali kubur

> 15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
> Answer: Tahi hidung

> 16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
> Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat..

> 17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
> Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ke...

> 18) Gajah terbang dengan ape?
> Answer: Dengan susah payah......

219 ulasan:

  1. x lawak pun................

    BalasPadam
    Balasan
    1. sbb ko xde PERASAAN..

      Padam
    2. APA NI TEKA TEKI MACAM APA AAAA TAK SUKA AKU

      Padam
    3. Suka. Mantap bngent. Gokil

      Padam
    4. tak lawk pon......dan

      Padam
    5. kau bodoh

      Padam
    6. bodoh betul la teka teki ni

      Padam
    7. boleh la tp x cukup mantap la

      Padam
    8. KORANG YANG BACA KORANG LA YANG BODOH..TAK SUKE JGN KOMEN..EXIT LA TRUS..BIKIN PANAS..

      Padam
    9. waow lucu yah, i like u

      Padam
    10. lucu apa ini semua tak masuk akal punnnnnnnn .

      Padam
    11. xlawak langsung

      Padam
    12. Lawak po dia.lawak bodoh ade la

      Padam
    13. Lawaklah teka-teki ni....hahahhahaaaaaa...:D

      Padam
    14. haha sngat ker?

      Padam
    15. haha,lwk sngat ker?

      Padam
    16. xbest pon teka teki ni...mcm buat lawak sorang2.....ape niiiii

      Padam
    17. Mcm gambang teka teki nya.

      Padam
    18. Ader yg lawak ader yg x lawak...tapi saya amik yg lawak jer....teka teki yg pertama tu aku x suka....negetif giler....

      Padam
    19. nie hanya menyakitkan hati owg lain jer.........x lawok sikit pown okey

      Padam
    20. sbb ko bace slh

      Padam
    21. Haha (x nak orang ambil hati) :-)

      Padam
    22. haha...lwk gk lr..

      Padam
    23. lawak giler...........sapa yang terbitkan ni memang terbaik la:D...........i like thisssssssss........n sapa yg ckp x lwk ni memang x berperasaan n B..O..D..O..H..........

      Padam
    24. Korang smua bodo. Aku sorang sj pandai. Puih! Jilat tu.. aku blanja. Muahaha.. lancau lu!

      Padam
    25. :P:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

      Padam
  2. yg pling lawak tue ...
    psal taik idung ...
    ahaha !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya rasa teka teki ni entah apa - apa. Tapi yang masuk akal sikit nombor 15. Memanglah susah nak cari. Saya rasa teka teki ni tak masuk akal.

      Padam
    2. saya rasa teka teki ni tak masuk akal. Yang masuk akal sikit nombor 15. Memanglah susah nak cari. Cuba cari teka teki yang masuk akal. Macam ni.

      Apa benda yang badan 1, kepala 1, kaki 1, dan mata 3?

      Jawapan : Lampu isyarat.

      Cuba kira macam saya buat.

      Padam
    3. tak masuk akal langsung.

      Padam
    4. Mna mngkin msok k akal kao,kao kan tak the akal

      Padam
    5. xdp lawak langsung pm....nk bwk lwk x jdi....nk bt lwk baek2 ckt r..x best..

      Padam
    6. Saya comment dengan jujur...lawak ni actually memang kelakar..tapi kena tingkat kan laa untuk melawakkan semuanya..ini just better not best...alright..do yhe best again !

      Padam
    7. saya ada lawak ikan apa yg bsar kepalanya?

      Padam
  3. aku ada teka teki..
    atas warna hitam,tengah warna coklat,dan bawah warna hijau.satu perlakuan.cuba teka???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tah,x tau.Apa jawapan dier?Blh x jgn bagi soalan-soalan yg x de jawapan?Trasa soalan tue x relevan langsung wei!

      Padam
    2. ko rsa ?

      Padam
    3. 15 yang paling madsud akal dan yang paling lawak

      Padam
  4. jawapan yang sama,pembohong

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab km tu bodoh kalau tak suke knapa bace bodoh arh..

      Padam
    2. ko larh bodoh. .kayu . .

      Padam
  5. x lwak pon.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. auk laa . xlaa sngt lwk tkk .

      Padam
  6. Apa yang x lawaknyer?Adik aku,bila dengar jer lawak ni,dia trus gelak tergolek-golek!Nasib baik blum jadi ayam golek lagi.Bukan satu dua minit,tapi hingga satu jam!!!Ha,saper kata x lawak hah?Lagipown,klu korunk rasa kourang punyer lagi besh,buktikanlah.At least dia da try!

    BalasPadam
    Balasan
    1. adik kau ngn kau same je.

      Padam
    2. amboi laze betul mulut korang semua ni ye. Tak baik dik. at least, dia dah mencuba. Kalau dibandingkan dengan adik semua. Boleh ke buat lawak.????? Lain kali kalau nak cakap kena ditunjukkan keberanian kita tu dulu.....

      Padam
    3. ape lha korng nie. lawak lha toe. .

      Padam
  7. kokikakokukukuku... kelako la sgt knkn

    BalasPadam
  8. xda lawak pon ? ada yg lebih lawak lg kha ? tolong carian lek x ? info kat sye kelak plisss ;)

    BalasPadam
  9. Search-gedung teka-teki untuk teka-teki lawak.

    BalasPadam
  10. meh sini aku bg teka - teki...
    kau tengok buaya diri ke merangkak?
    jawab jgn xjawab

    BalasPadam
  11. bapak kau, tak lawak langsung bodoh

    BalasPadam

  12. Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
    Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
    Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
    Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
    manakala yg ketiga disambar petir.
    Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
    Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

    BalasPadam
    Balasan
    1. ee ni mcm dah baca je!!!

      Padam
    2. lawak2 la jgk... tpy x de la smpai pecah perut.. :)

      Padam
    3. gua sudah baca maaa..

      Padam
    4. ada ku kisah,ah?

      Padam
  13. Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
    Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
    Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
    Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
    manakala yg ketiga disambar petir.
    Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
    Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

    BalasPadam
  14. tak de yg baru ke??? semua teka teki zaman dulu je ni

    BalasPadam
  15. Pehhh.. Mang xbest langsung bc pn bsan je lwk ta ape2 je la,

    BalasPadam
  16. aku nak buka artikel lain kat tab lain kau kate aku pembohong lak... ish3... aku right click nak open in new tab lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu kilo beras dan satu kilo gule mane lagi berat ek?

      Padam
  17. kalau ayam tiba2 jadi kambing korang jadi apa??

    BalasPadam
    Balasan
    1. ariesyatul ameera4 Disember 2012 2:22 PG

      jd manusia la crdik

      Padam
  18. semua dah tahu lh...dah lama. ada yg baru tak...

    BalasPadam
  19. semua dhntau,,lama punya. yg barulah.

    BalasPadam
  20. Tak berapa lawak tapi good try

    BalasPadam
  21. X lawak pun,setting page jer yang hebat

    BalasPadam
  22. lawak yg bleh wt skit aty tok pkir jwapan

    BalasPadam
  23. lawak yg bleh wt skit aty

    BalasPadam
  24. Haha.. Lawok la sanggap !

    BalasPadam
  25. ni lh lawak tenuk name nye...

    BalasPadam
  26. adew tka teki nie.. korang jawap tau^^

    BalasPadam
  27. pada suatu hari , istri Ali hamil.. dia ttbe ngidam mangga.. masa tu , mngga ssah nk dicari.. n Ali jumpa kat sebuah rumah tu.. byk mangga kat sna... tapi dy kena brhdapan dgn 50 org pnjage pintu spnjang nk pegi kat umah tu... pnjaga tu ckap at Ali , "kalau kau masuk dapat 2beg , kena bgi 2biji mngga , kalau dpat sebeg , kena bg sbijik mngga.. Ali msuk2 jmpa tuan empunya , dapat lah 2beg , satu beg ade 50bijik mngge.. pas tu , mcm yg djnjikan , Ali bg at pngawal2x tersebut mcm pngawal tu nak.. soalannye.. "sampai at umah , bpe bijik mngga yg tnggal at isteri dy ''?????

    BalasPadam
  28. bleh than lah

    BalasPadam
  29. Cri yg best kit

    BalasPadam
  30. bonggok bona korng nie itu pn x fhm ko,dh namo teka toki...mmg lah ado lawak ade yg x lawak..aduhhh parahhh..!

    BalasPadam
  31. cuba teka.benda apa yang masuk segitiga, pastu bila kluar bergulung2.

    BalasPadam
  32. cube jwb nih benda ape yg ada kaki tapi x de kaki tapi ada kaki?????????????

    BalasPadam
  33. cube teke benda ape yg ada kaki tapi x de kaki tapi ada kaki?????????

    BalasPadam
  34. KZY = FNH
    EM = MW
    VL = ?

    a. FK
    b. LV
    c. TN
    d. MV

    Jawab teka-teki lainnya di http://searsir.blogspot.com/

    BalasPadam
  35. hahahaha lawak-lawak (buat-buat ketawa)
    jangan amik ati yer.happy reading.....

    anyway selamat datang ke www.nukilan4u.blogspot.com

    BalasPadam
  36. Aq ada jga teka tki..ni ok punya.. benda apa klu kita nampak trus kita lari mcm npk syaitan..

    BalasPadam
  37. hek elehh...aku tekan rite click nak bukak new tab..pastu kua mende ckp nk copy entri die..phuihhh! ayat kua haja lak tu.. blog haram jadah..amik kau.. maafkan aku.. bye
    haha

    BalasPadam
  38. try teke, dlm bnyk2 brung, brung ape yg prnh smpai ke bulan? jawap2 :)

    BalasPadam
  39. hah bosan x best langsung

    BalasPadam
  40. Boley lah boley lah

    BalasPadam
  41. gila la, mari la btumbuk.. fuck u... sial gila..

    BalasPadam
    Balasan
    1. x best langsung...nk copy paste pun x g...kedekut punya owang..

      Padam
    2. cm taik jk ko . kuat suda karh mo btumbuk. .pcah mta ko nty. .

      Padam
  42. Bdoh jew ...kutuk orang punya...teka teki ni....

    BalasPadam
  43. bila tomato diterbalikkan nama......apa jawapannye?

    BalasPadam
  44. paloi..........bongok...bodoh..orang suruh ko sekolah bukan makin bodoh

    BalasPadam
  45. TURUN LAMBAT NAIK CEPAT....????

    BalasPadam
  46. TURUN LAMBAT NAIK CEPAT....????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hinguslah..

      Padam
    2. lampu apa yg kalau
      kita pecah kan kaluar orang..

      Padam
    3. lampu umah org kan..............

      Padam
  47. masok akal jugak

    BalasPadam
  48. Pencari Teka-Teki23 Februari 2013 10:03 PG

    Kepalaku MERAH... Badanku HIJAU... Tapi aku bergerak MENGUNDUR... Apakah aku? TQ!!!

    BalasPadam
  49. meh aku nk bg soalan.. teka teki ape xde jwapan??

    BalasPadam
  50. ah..ah..ah.. lawak sangat...............

    BalasPadam
  51. tk lawak langsung macam tahi

    BalasPadam
  52. dia ade kat hujung dunia
    tengah2 orang
    ade kat ayang tak de kat ibu
    ade kat ayam tak de kat itik

    BalasPadam
  53. aku ada teka teki..

    teka teki teka tekok,
    ular apa yang kena patuk....

    teka teki teka tekok,
    benih apa yang suka menjahit...

    dalam banyak banyak jam,
    jam apa yang harga seribu....

    dalam banyak banyak buah,
    buah apa yang jual jam yang harganya seribu....

    korang cuba jawab, siapa jawab dengan betul dia hebat....

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam bangang je teka teki kau ni itu teka teki zaman atok aku ape benda la lu niiiiii

      Padam
  54. dang adong pe na lawak..

    BalasPadam
  55. Mampus xlayan..

    BalasPadam
  56. Teka teki..nih..kena manusia bodoh n pandai??

    BalasPadam
  57. Teka teki..nih..kena manusia bodoh n pandai??

    BalasPadam
  58. wahh terbaekk...gile kelakar..sirius...good luck

    BalasPadam
  59. best lahh...gile cool..terbaek..

    BalasPadam
  60. ok .. teka teki teka teku ... buah apa yang paling bahaya ?? kalau dah tahu tak pyah lah jwab yerr !! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kata teka teki,tapi tak bagi jawab pulak.ishishish.....zaman dah nak kiamat..

      Padam
  61. ok .. teka teki teka teku ... buah apa yang paling bahaya ??? kalau dah tahu tak pyar larh jawab yerr !!!

    BalasPadam
  62. ok .. teka teki teka teku ... buah apa yang paling bahaya ?? kalau dah tahu tak pyah lah jwab yerr !! :)

    BalasPadam
  63. aq jga ad teka teki..

    sate ap yg gx bisa d mqan??
    answer : satelit

    jam ap yg bisa d bikn rujak??
    answer : jambu

    apkh perbedaanny jengkol sma sepatu??
    answer : lw jengkol d semurr,sedngkn sepatu d semirr

    matany 4,kakiny 3,apkh ithu??
    answer : kakek_2 pkay kacamata&tongkat

    BalasPadam
  64. tak lawak laa :(

    BalasPadam
  65. Susah la,boleh tak tunjukkan.tomorrow i fuck you guy!please? :-(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok dnga teke teki aq..bukit ap pling tinggi?? :D

      Padam
    2. Ok dnga teke teki aq..bukit ap pling tinggi?? :D

      Padam
  66. best teka teki ni

    BalasPadam
  67. Lawak2 ni best. Saya ketawa macam nak pecah perut. Menghiburkan bila baca time tension & sibuk ni. Tima kasih.

    BalasPadam
  68. bolehlah tahan...tapi,perangai blurrr nenek aku lawak gi... :)

    BalasPadam
  69. Tak logik langsung.tak suke kite.

    BalasPadam
  70. Sekupus sekepas sekepis apakah itu

    BalasPadam
  71. tak lawak pon ....
    dan...
    tak logik....

    BalasPadam
  72. korang semua ni bodoh,bangang,sial laa.

    BalasPadam
  73. okaylah...so..so

    BalasPadam
  74. tomorrow i belanjer you all makan dekat johny restaurant at east coss moll at kuantan Pahang..yg comment jer blh..

    BalasPadam
  75. Teka teki mcam mak hampa semua ja x da lain ka

    BalasPadam
  76. Lucu.teka-teki bodo

    BalasPadam
  77. Teka teki nie sume aq dh bace..

    BalasPadam
  78. Xlawak pon.

    BalasPadam
  79. Best ya teka teki ni

    BalasPadam
  80. IYyyyyye keeerr

    BalasPadam
  81. IYyyyyye keeerr

    BalasPadam
  82. sangat lucu... nk pecah perut, nasib baik tak pecah..

    BalasPadam
  83. hampa yg bodoh ..dia tau gak wt teke teki.hampa ada???????????????????????????????//
    xda spa suruh dok baca ..to pangil bodoh....

    BalasPadam
  84. knock2 is anyone there? blh sy coy paste teka teki ni,sebab nk gunakan untuk sebagai camping aktivi esok?? can i get the fast reply.. :(

    BalasPadam
  85. Aku senyum pun tidak, lagi nak gelak ke ?

    BalasPadam
  86. Haha. Adoi. Aku gelak jer...

    BalasPadam
  87. Pukima la kamu semua babi sialanjing..pgi amput nenek,mamak,kakak,adik perempuan kamu la banjingan..bangsat pnya anak2 melayu smua..comment macam sial..klw x lawak pun x pyah nak memaki sna..mcm korang nie keluaran raja lawak nak comment2 camtu..bodoh!! Pegi mampos la kamu semua..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ckp kt diri sndiri ker, ada org cam ni ek.. hahaha ko wat lawak syok sndiri ek.. kakaka

      Padam
  88. Yg lawak comment2 korang ni. Hahaha.. thumbs up!

    BalasPadam
  89. Bestnya teka-teki ni. Dapat masuk dalam buku aku xD! Hahahahahaha lol!

    BalasPadam
  90. Nk copy paste xleh ke? Lbih baik x pyh wat lgi bgoz...belen btul

    BalasPadam
  91. Bestnye teka-teki ni...^_^ Salah ke org nk kembangkan bakat...nilah org Melayu...kate budi bahasa tpi menyedihkan... DAEBAK (TERBAIK)!!!!

    BalasPadam
  92. ni bkn lawak

    BalasPadam
  93. babi kamu smua.. Hahahakz..

    BalasPadam
  94. sikit je yg lwk

    BalasPadam
  95. sare lwk sangat

    BalasPadam
  96. teh pape sape ah buat yang korang tu bangang sanngat nape bodoh.......

    BalasPadam
  97. best gak.trskan usaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. LAWAK LAH SANGAT.HA..HA..HA..HA..

      Padam
  98. eh.boleh tahan la..buat lagi ye..

    BalasPadam
  99. Sapa rasa teka-teki nie tak lawak .. mudah-mudahan ko mati awal ... hahahha ........ sumpah teka-teki ko nie memang BESSSSSSSTTT Gilerrrrrr

    BalasPadam
  100. Ok aku baru baca dan compare dengan teka-teki lawak org lain...so far aku rasa yang ni yang paling kelako walaupun mmg ada yang kureng...neway keep it up and thanks for sharing~

    BalasPadam
  101. Teka teki nye memang lawak, tp lg lawak tengok korang komen

    BalasPadam
  102. babi cibai kucker hang

    BalasPadam
  103. Setuju bai..sebenarnya korang yg komen la buat blog ni jd mcm lawakkk..haha

    BalasPadam
  104. Yang tak suka tu senyap je lah . Korang tu macamlah pandai buat teka teki . Dia buat ape yang die boleh buat tau.

    BalasPadam
  105. Yang kata tak best tu macamlah korang punyetu lawak sangat . Die buat yang best tau . Tapi kan memang best pun tengok korang komen. Sorry.

    BalasPadam
  106. Knape ade yg lwk ade yg tak?? pelbagai ragam manusyia nie.. penat penat orang buat,pikir kte tak lwk pulak..takde perasaan langsung..sye cbar yg kate crite nie tak lwk,buat crite pas tu pos ke sini.. biar hakim tengok..mcmlah lwk kau org lwk sgt..>>

    BalasPadam
  107. ape la korang ni ade ade je bende yang dia kata ish,ish,ish.

    BalasPadam
  108. boleh la tahan tapi mantapkan la sikit ya

    BalasPadam
  109. tobat lawak... XD

    BalasPadam

[ Arkib Simpanan Lawak ]