Terjemahan Istilah Komputer Direct ke Bahasa Melayu

beginilah akibatnya orang Malaysia menterjemahkan istilah-istilah Komputer dalam bahasa Inggeris secara terus ke Bhasa Melayu. korang tengok sendiri apa jadi, baca terjemahan ayat dari terjemahan direct ke bahasa melayu.  amaran , kalau dalam bahasa inggeris ayat diawah biasa je, tapi lepas diterjemah secara terus hahahaha, ayat tadi menjadi lucah. tak percaya korang baca..

Istilah

Hardware: barang keras

Software: barang lembut

Joystick: batang bahagia

Plug and Play: cucuk dan main

Port: lubang

Server: pelayan

Client: pelanggan

Contoh

"That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client."

Terjemahan

"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan mempergunakan batang bahagia jenis keras atau lembut. Batang bahagia itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."



p/s : so kalau korang nak terjemahan macam istilah asal dari bahasa inggeris ke bahasa melayu secara terus kadang-kadang tu menjadi doule meaning and lucah ooo. hahahahaha.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics