Teka Teki Lawak Jenaka





1) Paling banyak banyak binatang kat dalam hutan belantara ... . Binatang ape yang pemalas ?
 Singa Jantan ... pasal dia malas nak cukur misai sampai tebal satu muka ... .



 2) Kenapa Amerika takut kat Jepon... .. dan Jepon pulak takut kat Amerika ??
 Pasal Jepon ade Ultraman ... . Amerika pulak kan ade Superman... ?!


 3) Dalam banyak banyak Pokok ... . Pokok ape yg paling tinggi Pokok atas gunung ddahhhh ... ... ...


5) Ade seorang budak, rumah tingkat 10, tiap-tiap hari, dia naik lif sampai tingkat 8, terus naik tangga lagi 2 tingkat ... . kenapa pulak?
Sebab budak nie pendek .. tak sampai nak picit tingkat 10 ... .


6) Paling banyak banyak Bangsa dalam alam ini ... Bangsa yg mane satukah yang paling hebat dalam dunia ni? Bangsa Melayu dahh  sebab kayu , batu,besi api bangsa melayu makan... . bukti dia bangsa melayu makan UBI KAYU ... JAMBU BATU, PUCUK PAKU ... . BELIMBING BESI ... . IKAN SELAR PAPAN ... BUAH KERAS ... CILI API dan lain lain lagi ...



 7) Aper dia ... . naik cepat ... . turun lambat ... .
 hingus lahhh ... ... .


8) Banyak banyak surat ... ... . Surat ape yg tak perlu di jawab ??
 Suratan takdir


 9) Apasal baju Superman Ketat ?? Kan kat depan baju dia tuu hurup " S " ,
Baju dia size S dahhh ..


10) Buat Baik berpada-pada, Buat jahat ... ... ... . ?
 JANGAN LAGI ... . bukan buat jahat jangan sekali kerana kalau inilah jawapannya maka kena buat jahat berkali kali sebab disuruh buat jahat jangan sekali


 11) Siapakah orang yang paling layak digelar " keras kepala " ? Mat Rempit yang tak pakai helmet ... sebab mereka rasa "kepala mereka dah keras" tak payah pakai helmet .

186 ulasan:

  1. GAJAH TERBANG DENGAN APA ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dengan susah payah

      Padam
    2. dengan bersusah payah

      Padam
    3. nmpak pelik lh bh :3
      mna ada gajah yg boleh trbang . btul kn :)

      Padam
    4. nampak pelik .. haha

      Padam
    5. dengan apa yang ada

      Padam
    6. naik hairan laa adui gjah mne blh terbang

      Padam
    7. naik HAIRAN la .gjah mne boleh terbang

      Padam
    8. Nampak pelik

      Padam
    9. dengan bermimpi

      Padam
    10. dengan penuh kepelikan

      Padam
    11. Dengan penuh kepelikan atau dengan bersusah payah kot......

      Padam
    12. Dgn susah payah.......

      Padam
    13. Nampak no menipu... haha

      Padam
    14. dengann membawa berjutaa belon besar!! ^^

      Padam
    15. Hahahaha,kelakarnya

      Padam
    16. Dengan telinga dia lah...hahahah

      Padam
    17. pakai koteks fly tnpa rsa mlekit

      Padam
    18. Gajah mana boleh terbang....

      Padam
    19. Dengan bersusah payahnya

      Padam
  2. dengan susah payah

    BalasPadam
  3. Kenape penggali kubur,gali kubur x pkai slpr????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tau bab pe dia tak kai seliper

      Padam
    2. sebab orang menggali guna skuplah...

      Padam
    3. Blehkah kita gali pakai sabit atau pun pisau.Kan cangkul tu berat lebih senang nak guna ialah pakai sabit atau pisau

      Padam
    4. Nk teka ni kenderaan apa pakai topi?

      Padam
  4. sebb penggali kubur gali pakai cangkul

    BalasPadam
  5. kenapa baju superman ketat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasal dia pakai baju saiz s ketat la

      Padam
    2. kenapa pokok depan rumah harus tebang

      Padam
    3. Sebab mestilah kena tebang xkan kena cabut..

      Padam
    4. Dia pakai saiz s

      Padam
  6. kenape klaw kite tarik die naik klaw kite tolak die turun?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bleh kita main bunga api pada waktu siang

      Padam
    2. Ape benda... Dye kecik, warna putih tapi bila terbang laju... Shuussh... Bule sampai bulan? PhD pon xleh jawab

      Padam
  7. kalau org cina p bulan,apa berlaku

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bulan pecah. Sbb org cina p bulan guna roket.

      Padam
    2. Banyak2 taik.. Taik yg wangi ??

      Padam
    3. taik idum masin

      Padam
    4. Kadang 2 kite x Suka kat dia kadang kala kite Suka bazir kan dia. Cu teke

      Padam
    5. duit lah

      Padam
    6. Bendera.

      Padam
  8. banyak banyak haiwan apa yang pandai karate

    BalasPadam
    Balasan
    1. kangaroo la man ada kambing reti karate

      Padam
    2. Kuda belang

      Padam
    3. Zebra...sbb die ade blackbelt..

      Padam
    4. Kuda belang..dbab fia bnyak black belt..

      Padam
  9. Dlm byk2 mee,mee ape yg kne wt rmi2?

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. lembu bin natang

      Padam
  11. minta izin amik teka teki ya.. thnks :)

    BalasPadam
  12. minta izin amik teka teki ya.. thnks :)

    BalasPadam
  13. minta izin amik teka teki ya.. thnks :)

    BalasPadam
  14. Apa persamaan wali nasab dan wali hakim??

    BalasPadam
  15. org bisu nk bgi thu i love u kt org buta mcmtmana

    BalasPadam
  16. kenapa amerika takut kat jepun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab jepun ada ultraman , amerika pula ada superman

      Padam
    2. Sbb amerika ad superman.jepun ad ultraman

      Padam
  17. Apa dia kalau di tangkap senang2 je dapat. Tapi kalu di tengok dia lari la pulak..JAWAP LA KALAU BOLEH

    BalasPadam
    Balasan
    1. dalam byk byk pintu, pintu apa yg walaupun ditolak oleh 10 org ttpi msih tk boleh buka

      Padam
    2. Pintu yang ditulis tarik

      Padam
    3. Pintu gerbang

      Padam
  18. Bom apa yg tak akan meletup

    BalasPadam
  19. Durian Ape Yang Paling Manis?

    BalasPadam
  20. Banyak - banyak mee mee apa tak boleh dimakan

    BalasPadam
  21. "mangga ape yang tak blh mkn" silah jawab.

    BalasPadam
  22. Picit pusat mata terbeliak, apekah ?

    BalasPadam
  23. Picit pusat mata terbeliak, apekah ?

    BalasPadam
  24. dpn ikan dia ada
    blakang mthri dia ada
    tngh air dia ada

    BalasPadam
  25. bomba x meletop

    BalasPadam
  26. apa benda boleh meningkat tapi tak boleh turun

    BalasPadam
  27. soalan nampak susah tapi tetap lawak .

    BalasPadam
  28. Gajah terbang nampak ape ?

    BalasPadam
  29. The Teka-teki Pro11 November 2014 6:42 PTG

    Kenape penggali kubur x pakai spender?

    Skrol bawah utk jawapan kalau give up













    Jawapan: Buat ape penggali kubur kena pakai spender? Pakai cangkul ler. Hehehe.

    BalasPadam
  30. Salam ukhwah....mohon share..bolehkan...

    BalasPadam
  31. Salam ukhwah....mohon share...bolehkan....Terima kasih.

    BalasPadam
  32. tikus ape ada dua kaki

    BalasPadam
  33. Hari apa yang mengaum

    BalasPadam
  34. Ibu di tinjk ank dicekik

    hah...jwbla..

    BalasPadam
  35. Brsangol mcm naga,brsisik cm naga

    Jwb cpt

    BalasPadam
  36. Klau batu berwarna biru campak dalam laut merah akn jadi ape?

    Jawapan:Jadi basah

    BalasPadam
  37. Hahhahahahahaha. Krg ni comment kt sini spatutnyer kene tulis psal tekateki atas bkn tnyer.....aduh....

    BalasPadam
  38. Lawak lawak

    BalasPadam
  39. Knapa lelaki kahwin 3

    BalasPadam
  40. Ape hal..biar lh dh lelaki 2 manpu

    BalasPadam
  41. Bunga ape yang pling besar selain bunga rafflessia

    BalasPadam
    Balasan
    1. bunga apa tu

      Padam
    2. Bunga rafflesia celup tepung HAHAHAHAHAHA

      Padam
  42. Kenapa batu kalau dicampakkan dalam air....dia tenggelam?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sbab batu x pndai brnang

      Padam
    2. Sbab batu x pndai brenañg

      Padam
  43. Haha kelakar jugak semua teka teki ni kan??

    BalasPadam
  44. katak terbalik jadi apa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Katak kalau terbalik die jatuh

      Padam
  45. katak terbalik jadi......

    BalasPadam
  46. perkara ini perlu dibuat oleh dua orang
    jawapan _ a _ _ _
    perkataan diberi : T D Q W N O R B G X D A S

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagilah jawapan :)

      Padam
    2. jawapan dia apa er .. tersangkut kat soalan nih laa

      Padam
    3. jawapan dia apa er
      tersangkut kat soalan nih laa

      Padam
  47. kau ada 4 epal ,ada mak cik bagi kau 3 epal ,jawap apa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jwb la trima kasih makcik

      Padam
    2. jawab thanks la makcik.. Love u

      Padam
  48. lawak betul pecah perut aku

    BalasPadam
  49. Macam mana nak bawa masuk gajah dalam peti sejuk

    BalasPadam
  50. Pokok apakah yg paling besar kat bumi ni

    BalasPadam
  51. Pokok apakah yg paling besar kat bumi ni?

    BalasPadam
  52. Dalam bnyak2 pokok..pokok pe yg paling kita takut?

    BalasPadam
  53. TOLONG JAWAB YE,DALAM LAUT ADA NENAS,DALAM NENAS ADA?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ade spongebob..

      Padam
  54. Gila babi

    BalasPadam
  55. Hujung dunia ada apa

    BalasPadam
  56. Hantu laei napak apa

    BalasPadam
  57. Mak i lawak ape ...org gil pon boleh jawap

    BalasPadam
  58. Mak i lawak ape ni ...org gila pon boleh jawap......

    BalasPadam
  59. dalam banyak banyak taik ,taik apa tak kotor

    BalasPadam
  60. hhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    BalasPadam
  61. minta amik teka teki

    BalasPadam
  62. Kambing ape yang bila kita sembeleh keluar ketut

    BalasPadam
  63. Binatang apa bertelur beranak..??

    BalasPadam
  64. Pisau wt potong daging...daging bleh potong ape??

    BalasPadam
  65. 1 mata 3 kaki 2 badan
    siapa dapat jawap saya akan bank in rm10 pada orang tu kalau jawap dengan betol
    kalau orang tu salah dia kena bank in rm10 pada saya,,,
    ada berani,,,apa macam???hanya orang betol2 berani sahaja ,,,

    BalasPadam
  66. Ish.. aku 'right click' kat satu benda dia kuar "nk copy eh.." aku bukan nk copy, aku nk bukak link tu dlm tab baru... GILE -_-

    BalasPadam
  67. haha lucu juga.
    update dong min tekka teki yg brhadiah kayak di www.teka-teki.com biar tambah jos blognya :)
    mkasih ea udh ngibur hatiku yg galau hmm..

    BalasPadam
  68. Saye nak teka,benda apa 2 huruf je?

    BalasPadam
  69. banyak -banyak mi.mi ape yg warna hitam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mi yg dh basi lahhh

      Padam
  70. Perkara ini perlu di buat dua orang

    BalasPadam
  71. banyak banyak mee, mee apa makan ramai ramai

    BalasPadam
  72. Minta izin ambik teka teki

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics