Lawak Sengal-Sengal Ubi

Lawak Sengal 1

BiLa BeSaR NaNti
Seorang guru darjah 1 sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka bila dah besar nanti.

Abu berdiri dan berkata, "Nama saya Abu bin Dolah cikgu. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq dan sebagainya".

"Bagus Abu. Terima kasih. Siapa lagi?", tanya cikgu.

Seorang pelajar perempuan yang duduk di tepi tingkap berdiri dan berkata, "Nama saya Noni binti Samad. Kalau besar nanti, Noni nak jadi suri rumah tangga dan mempunyai anak-anak yang comel".

"Bagus. Jadi suri rumah tangga merupakan cita-cita yang mulia. Siapa lagi?".
Seman berdiri dan berkata, "Nama Saya Seman bin Leman cikgu, bila besar nanti saya bercita-cita untuk membantu Noni mencapai cita-citanya...".

**********************************************************************

Lawak sengal 2

BeRisTeRi TiGa

Pada suatu pagi yang xberapa nak sejuk cuacanya, 2 sahabat karib Abul  dan Abdul  yang perasan handsome lagi taf telah  keluar melaksanakan rutin harian mereka iaitu berjoging.

setelah penat berjoging dorang pun berehat di bawah pokok yang tidak diketahui jenis spesisnya. mereka pun berbual smbil bergelak ketawa. tanpa semena-mena si Abul telah bertanya kepada si Abdul  1 soalan yang sgt genius.


Abul   : Wei, Abdul aku nk tnya ko 1 soalan ni

Abdul : tnya la soalan ape ? soalan georafi ke ?

Abul    : tak2, aku nk tnya ko soalan critical thinking ni  "Kenapa lelaki perlu beristeri tiga?"

Abdul :  gler dasyat soalan ko ni , critical jgak nk jwab soklan ko

Abul   : jawabla cepat soklan aku tu

Abdul  : susah siot soalan ko, ko bgtau ar snang, cpat ar ape jawpan dia, pasal ape lelaki perlu beristeri tiga wei Abul?

Abul    : jawapan dia sebab  kalau kawin satu isONE kalau kawin dua isTWO kalau kawin tiga barulah isTERI.....

=======================================================

4 ulasan:

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics