Kisah Malam Pertama | Lawak Malam Pertama

Kisah Malam Pertama | Lawak Malam Pertama


Tersebutlah kisah satu pasangan yang baru berkahwin. Sehari sebelum upacara akad nikah.... Emak pengantin lelaki menasihati anaknya...."Nak apabila menghampiri isteri mu pada malam pertama....maka kamu harus kata ...Kapal terbang ingin mendarat". Emak pengantin perempuan pula menasihati anaknya.... "Nak....bila suami mu berkata kapal terbang ingin mendarat....maka jawablah....Lapangan terbang sudah sedia ".

Hari yg ditunggu-tunggu pun tiba....Si suami tak sabar-sabar dan pabila malam tiba....hatinya berdebar-debar..... Dia mendekati si isteri lalu mengatakan "Yang....Kapal terbang ingin mendarat" Si isteri seperti tidak faham  dan berkata "Saya penat bang ...mari kita  tidur." Si suami hampa....namun dalam hatinya berkata..."Tak apa mungkin  isteri aku malu....beri dia peluang kedua"

Tiba malam kedua "Si suami mendekati si isteri dan bertanya lagi "Kapal terbang ingin mendarat." Malangnya si isteri masih tidak faham .....kerana  suaminya ketika itu memegang surat khabar...dalam hatinya berkata...."Berita apa pula ini....Ah pedulilah kapal terbang mana nak mendarat pun....tak ada kena mengena dengan aku." Kemudian dia berkata kepada si suami "Sudah lah tu bang ....janganlah baca surat khabar lagi....mari kita tidur "
Si suami hampa lagi....tetapi dalam hatinya berkata "Tak apalah esok masih ada."

Tiba malam ketiga ....Si suami sekali lagi dengan penuh harapan dan begitu pasti malam ini dia pasti dapat...lalu mendekati si isteri dan bertanya lagi "Kapal terbang ingin mendarat." Si isteri menjenguk ke arah luar jendela dan menggelengkan kepala sambil dalam hati berkata "Mana ada kapal terbang !!" Melihatkan si isteri menggelengkan kepala ....si suami hampa dan berkata dalam hati "Kejamnya isteriku....membiarkan aku menunggu selama 3 hari tapi masih enggan memberikannya kepada ku." Si suami dengan muka yg masam terus tidur tanpa mengajak si isteri.

Keesokan harinya si isteri bertanya kepada ibunya "Ibu kenapa suami saya setiap malam berkata ...kapal terbang ingin mendarat?? Si ibu pun berkata "Apa yg kamu jawab nak ? Si anak berkata "Saya tidak jawab apa-apa...Si ibu berkata lagi...."Apa anak sudah lupa apa yg ibu nasihatkan tentang malam pertama.... sepatunya anak menjawab Lapangan Terbang sudah sedia....sebagai tanda bersetuju " Oh saya lupa lah ibu....tak apa malam ini saya pasti akan menjawab dengan betul"

Maka tiba malam keempat .....si suami seperti tidak menunjukkan apa-apa tanda dia akan bertanya soalan yg sama. Malam kian larut ....si isteri tertanya-tanya....bilakah gerangan si suami akan bertanya.....Si isteri akhirnya berkata dalam hati "Mengapa harus aku tunggu lagi.....apa salahnya aku sendiri meng`offer' kan diri?" Lalu si isteri pun mendekati si suami dan terus berkata "Lapangan terbang sudah sedia", Si suami kerana terlalu geram dengan si isteri....dengan muka yg masam menjawab "KAPAL TERBANG ROSAK"


sumber

11 ulasan:

  1. wkakakakaka. rase nak penampo.

    BalasPadam
  2. seb baik bini die x cakap..lapangan terbang banjir..miss lagi hahahaha

    BalasPadam
  3. baru tiga hari xle mendarat, da rosak...cap ayam betul la tu kapal terbang...hadoiii!!!
    jauh beno bezanya ngan kapal terbang duludulu...ada yg seminggu di udara berlegar2, x keringkering pon minyak...haha

    BalasPadam
  4. hahaha, adoi phat kalau lapangan terbang banjir abis lerr.

    BalasPadam
  5. hahhahaa..kapal terbang rosak..dasyat...

    BalasPadam
  6. hahahhah..lawaklah cerita nie..

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics