Lawak Sengal | Al-kisah Lawak Kereta

Lawak  Sengal | Al-kisah Lawak  Kereta
 Al-kisah ....Ada seorang pemuda  Seman  namanya. Beliau ni dah lama sangat memasang niat untuk membeli kereta inspira.  setelah  lamanya menanti dan berusaha kumpul duit, akhirnya impiannya telah tercapai jua sebab duit beliau da cukup nak beli kereta inspira.
Pada suatu pagi rabu di bulan April , dengan muka yang penuh kepoyoan dan penuh rasa kembang, beliau telah pergi ke kedai kereta Proton  untuk membeli kereta Inspira  dgn harga cashhh !!!. harga casshhh oo. Namun Ketika dalam perjalanannye ke kedai kereta, tanpa beliau sedari duit seringgitnya telah tercicir.Jadi apabila beliau sampai di kedai proton tersebut, dan ketika beliau ingin membayar.beliau telah kekurangan duit sebanyak seringgit untuk membeli kereta idamannya. 
 Beliau akhirnya terpaksa meminta duit sehinggit , Kebetulan ada seorang pakcik yang tak berapa nak tegap badannya ( yela da tua tak tegap la badan)  sedang melepakkan diri di warung yang terletak tak berapa jauh dengan kedai kereta tersebut.  So nak tak nak si Aziz, terpaksa la mengayat pak cik tadi untuk mendapatkan sehinggit sbb da takde orang lain kat warung .  tp masalahnyer pakcik ni ada penyakit sengal tahap tertinggi. 
Dialog dia lebih kurang macam kat bawah ni.
Seman : Assalamualakium pakcik

Pakcik : Waalaikumussalam


Seman : Pak cik2 sebenarnya saya nak mintak tolong sangat2 ni pakcik.

Pakcik : cecite apa yang pak cik boleh tolong


Seman : mcm ni pakcik sy ni dr kedai proton depan nun. nak beli kereta inspira.

Pakcik : apa kena mengena dengan aku, ko nak  beli beli jela , 

Seman:  lor pakcik rilek pakcik ,  sbnrnya sy nak pinjam pakcik seringgit ni nak beli inspira.

Pakcik : seringgit je? murah tu.. nah ko ambik 2 hinggit ni, belikan pakcik 1 jgak. 



Seman : uittt ??? 

1 ulasan:

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics