Kisah Seram | Kisah Diganggu Roh

Kisah Seram | Kisah Diganggu Roh

Kisah ni berlaku hasil daripada cerita seorang kawan yang pernah digangu roh abangnya selepas abang beliau  3 hari mati. Dia kata abangnya mati sebab kena buatan orang.  Aku pun tertimbul idea cakap yg aku rasanya tahu mesti roh abang dia tak aman. maka dia pun bercerita…

As usual kekadang orang cina nih suka masuk kubur dengan harta diaorang. Ditanamnya sekali dengan barang-barang berharga So, abang dia dengan handset, laptop, PS2 suma sekali ikut masuk. Dengan harapan abang dia dapat la mati aman sikit. So, lepas sehari…kemurungan dalam keluarga tuh masih ada. Jadi dengan cara sembahyang je diaorang lupakan kisah tuh. Sampai la ke hari kedua…mereka seolah dihantui roh si mati. Kawan aku cakap dia rasa setiap kali macam ada sesuatu je yang panggil dia. Tapi dia buat dek pasal takut. Sampai la malam kedua tuh…dia dengar ada org ketuk tingkap dia. Dia takut sangat, terus sambung tidur sambil menekup muka dengan bantal dan anggap semua tuh mimpi karut jer.

Sampai ke hari ketiga…satu keluarga memang rasa seolah olah diperhatikan ke mana sahaja mereka berjalan dlm rumah. Dalam hari tu la kedengaran bunyi orang selongkar almari…tapak kaki naik turun tangga…suara memanggil dari tingkat atas. Tapi semua buat dek jer..doakan benda tu berlalu pergi. Sampai le tetiba handset si kawan aku berbunyi…dia angkat terus dan tetiba “Alo..adik yer?”  Dia terkejut…dia tengok nombor tuh…memang sah nombor abang dia. Maka dia pun jawab balik “Abang ke?” dan serta merta air mata
mengalir sebab dia rindu sangat dengan abang dia.

Abg dia pun reply balik “Adik…abg tak boleh lama nih. Abang cuba panggil adik tiap malam..tapi adik tak dengar” Kawan aku menangis je dengar keluhan abang dia …

”Adik, abg nak adik tanya dekat mak”  kata abgnya.   ”Apa dia bang?” Kata kawanku.

“Tanya mak…mana dia simpan charger hp abg? letih carik tak jumpa plak….

2 ulasan:

  1. terbaik2...aku gerun cket bace tgh2 mlm...tkut btul2 seram yg serius...haha...mau xtdo malam...so aku bace ending trus...lalala...

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics