kerja-dari-rumah

Kisah 3 MenteriPada sebuah pertemuan antara Menteri Sedunia di Pulau Pinang. Menteri Indonesia, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang melalui Jambatan Pulau Pinang.

Menteri Amerika : “Berhenti, berhenti!” arahnya kepada pemandu.

Menteri Indonesia : “Kamu pun berhenti juga”. Arah menteri Indonesia kepada pemandunya.

Menteri Malaysia : “Kamu tolong hentikan kereta sebentar”. kata menteri Malaysia kapada pemandunya.
(Masing2 pun turun dari kereta dan lantas menuju ke bahu jalan untuk melihat suasana dan pemandangan dari atas jambatan Pulau Pinang)

Menteri Malaysia : Kenapa kamu berdua berhenti di sini?

Menteri Amerika : Tidak ada apa-apa, saya hanya mahu melihat pemandangan disini.. “Tinggi juga jambatan ini ya” kata Menteri Amerika kepada menteri Malaysia dan Indonesia sambil mengunyah buah epal dan membuangkan nya walaupun buah epal yang dimakan nya itu belum habis. kemudian beliau mengambil lagi buah epal yg lain dan mengulangi perbuatannya beberapa kali..

Menteri Indonesia : Saya pula teringin sangat melihat laut dari atas jambatan Pulau Pinang milik Malaysia”, kata beliau kepada menteri Malaysia sambil membakar rokok Suria dan kemudiannya membuang nya kedalam laut walaupun baru isap sesedut dua… perbuatan itu juga turut di ulangi nya beberapa kali..

Menteri Malaysia : “kenapa kamu brdua berbuat begitu? bukankan itu membazir dan mencemarkan alam namanya”? kata menteri Malaysia kepada menteri Amerika dan Indonesia dengan nada yg separuh marah bercampur pelik kerana melihat gelagat kedua2 menteri tersebut.

Menteri Amerika : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Malaysia dan Indonesia) “Owh… Saya tidak heran! negara saya ada banyak buah epal!” kata menteri Amerika dengan angkuhnya..

Menteri Malaysia : “kamu pulak kenapa berbuat begitu?” tanya menteri Malaysia kepada menteri Indonesia..

Menteri Indonesia : “Saya juga tidak heran!! negara saya ada banyak rokok Surya..” katanya dengan sombong..

Kemudian, menteri Malaysia pula termenung sebentar memikirkan apa yang harus dilakukannya agar beliau juga nampak hebat seperti kedua2 menteri itu tadi.. Kemudian dengan tiba-tiba saja menteri Malaysia mengangkat menteri Indonesia lalu dihumbankan orang itu ke dalam laut..

Menteri Amerika : “Kenapa kamu humbankan orang itu kedalam laut? dia pasti mati nanti!!” teriak menteri Amerika kepada Menteri Malaysia dengan nada yang terkejut bercampur takut serta marah..

Menteri Malaysia : “Owh…. Saya juga tidak heran kerana di negara saya ada ramai orang Indonesia!!!” kata menteri Malaysia kepada menteri Amerika dengan bangga sekali

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak gaya awek pose gaya posing awek get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics