Lawak Duit Raya



salam lawak-brutal .Alkisahnyerr aku pendekkan cerita senang citer ... hehehe.

adalah seorang budak ni Awang namanya . dia ni memang suka sgt bg teka-teki. satu hari tu time dia baru balik dari beraya dia terserempak dengan sorang uncle. orang kampung panggil uncle John . si uncle John ni mmg pantang mendengar teka-teki , pasti dijawabnya apa jua jenis teka teki.

 so si Awang ni pun  pergi kat Uncle John ni ,  dan akhirnya  berlakulah perbualan yang tak dirancang dari 2 makhluk ciptaan tuhan tersebut di pagi hari raya..

 Awang : "Pak cik saya nak beri satu teka teki kalau pak cik terror(bagus) teka .

 Uncle John : Apa dia , cpat lerr bagi teka-teki ..

Awang :  kalau pak cik pandai hijau campur hijau jadi warna apa???" kata si Awang.,

Uncle John : secara sepontan bersuara! ek ele warna "Hijau" la takkan jadi wrna coklat kot. Ape kebenaknyerr kamu ni Awang.

Awang :."Apa le Pak cik nie. pakcik tu yang benak sangat.,. jawapnnye merah ler"

Uncle John : aikk ko ckp aku benak plak ? macamana le pulak jd merah ? klau ko dpt bg sebab yg logik jwapan ko.  pakcik bg ko RM30 duit raya..

 Awang :"Ye..laa " duit warna hijau RM5 campur duit warna hijau RM5 mesti le jadi duit warna merah RM10..apa le pak cik nie tak tahu..

 Uncle John : cetttt , hampeh btul ..

krana kesengalan Uncle John mnjwab teka-teki  duit beliau telah lebur RM30 dihari raya.. hehehehehe

1 ulasan:

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics