3 Sukan Paling Aneh dan Pelik di Dunia

Salam Lawak bRUTAL semua .. entri kali ni just nak kongsikan sukan pelik didunia ni . bila tengok fikir  macam bangang pun ye jugak , kalau tengok balik lawak pun ye jugak . lawak sbb dorang ni mungkin dah takde idea nak create sukan yang bagus utk perkembangan dan kecerdasan minda , so cipta sukan bangang macam kat bawah ni. hahahaha ..so kat bawah ni senarai 3 sukan paling aneh lagi pelik bin jelik ..


1. Cheese Rolling



Cara sukan ini dimainkan adalah dengan menolak sebuah kotak beroda berisi keju di kaki bukit dan para peserta akan berusaha mengejar kotak tersebut. Tapi pada tahun 1998, pihak polis telah menghentikan acara tersebut daripada dilangsungkan dengan alasan acara ini adalah berbahaya kerana di kebanyakan akhir pertandingan, ramai peserta yang akan mengalami patah kaki dan kecederaan ringan lain.



2.Buzkashi



Sukan ini merupakan sukan olahraga kebangsaan dari Afghanistan. Sukan yang dinamakan Buzkashi ini dimainkan oleh dua pasukan dalam satu permainan. Kedua-dua pasukan yang bertanding akan berusaha untuk merebut anak sapi yang telah mati. Anak sapi ini kemudiannya akan dilemparkan ke dalam gawang gol dan sekiranya ia tidak dapat ditangkap oleh penjaga gol, maka kemenangan akan menjadi hak milik pasukan yang berjaya melemparkan anak sapi ke gawang gol…hmmmm..macam main bola sepak lah pulak..



3. Melempar Handphone (paling pelik)




Hmmm..yang nie aku agak-agak cuma orang kaya dan berkemampuan jer yang menyertai sukan pelik nie..yelah..mana taknya..sanggup ke orang miskin yang cuma ada 1 handphone jer membaling handphone nya semata-mata untuk memenangi acara nie..?? hmm..tapi nie lah yang berlaku di Finland pada tahun 2000. Satu kejuaraan melempar handphone telah diadakan di Finland. Penilaian dilakukan berdasarkan jarak terjauh dan teknik melemparkannya. Handphone yang layak untuk menyertai permainan ini pulak tidak boleh kurang daripada 220 gram.

Sukan Paling Aneh di Dunia kalau aku, baik aku simpan jer atau jual jer handphone-handphone tu..dapat gak hasil yang menguntungkan. Agaknya rakyat Finland nie mengalami inflasi handphone kot..kalau camtue boleh gak derma kat kitorang yang kemiskinan handphone nih..hohohohhhhh…

1 ulasan:

  1. salam hangat dari kami ijin informasinya dari kami pengrajin jaket kulit

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics