Manager Yang Terpedaya

Ada seorang pak cik bernama Pak Di yang sangat kaya. Setiap hari beliau menyimpan RM1000.00 di Bank. Setiap hari tepat pukul 9.00 am. Pak Di akan terpacak dikaunter bank untuk menyimpan RM 1000.00. Setelah setahun berlalu, kehadirannya disedari oleh Manager bank tersebut. Manager bank tersebut memanggilnya ke office lalu bertanya.....

Manager: Pak cik, saya tengok pak cik setiap hari menyimpan RM 1000 di bank. Apa kerja pak cik?

Pak Di : Saya tak ada kerja encik, cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya bertaruh, saya tak pernah kalah...

Manager: Oh ini sudah bagus...Tapi mungkin pak cik belum bertemu dengan orang yang terror macam saya. Kalau pak cik lawan saya, jangan harap pak cik nak menang...

Pak Di : Ya ka ?...Ok la kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager: Okay..sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak Di : Macam ni...Dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik...Kalau betul, encik akan kehilangan RM 1000. Kalau tak, saya akan bayar encik RM 1000.

Manager: Ha..Ha..Ha.. tak logik la pak cik..tapi tak apala...saya setuju...

Setelah kedua duanya bersetuju, mereka pun beredar.... Besoknya bila bangun pagi, manager tersebut meraba telurnya.. Oh masih ada... Begitulah seterusnya hingga hari ketujuh dia dapati telurnya masih ada ... Dengan suka hati manager tersebut pergilah berjumpa Pak Di....

Manager: Pak cik, sorry ya.. telur saya masih ada..

Pak Di : Betul ke? Aku tak percaya..Mari sini aku pegang.. lalu dipegangnya anu manager tersebut...Sambil tersenyum Pak Di berkata okayla.. nah...duit RM 1000 Pak Di menghulurkannya...

Manager: Hari ni baru pak cik tau siapa yang terror.. Sorryla pak cik hari ni pak cik tak dapatlah ke bank lagi..keh..keh..

Pak Di pon keluarlah dari bank tersebut tapi tak lama kemudian masuk semula kedalam bank tersebut dan mengeluarkan duit dari poketnya RM1000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut hairan lalu bertanya....

Manager: Mana pak cik dapat duit tu ?

Pak Di : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik tadi RM 2000.

Manager: Bertaruh tentang apa?

Pak Di : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur manager bank...

Manager: Tak guna punya orang tua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics