Anak Derhaka






Di sebuah kampung yang diberi nama Kg. Kuali Lebam Sebatang.... tinggallah seorang janda beranak satu...Senah namanya. Anaknya nak kata budak tidak...nak kata tua pun tidak tapi perangai...masyaalah! ngalah kan setan aprait.... 


Mereka hidup takler senang...hidupnya kais pagi makan pagi...kais petang makan petang. Nama anak Si senah nie orang panggil Dak Atan... Si Atan nie kurang ajar orangnya.... hobi utama dia lumba motor haram....oleh sebab perangainya tak serupa orang . maka maknyapun tak kuasa nak layan kerenah anaknya tuh! nak dijadikan cerita....


Suatu hari tuh Atan teringinkan sebuah motor...selama nih pun kalau Si Atan teringin nak ber-racing dia pinjam dari kekawannya...tapi kali nih dia tak berpeluang lagi disebabkan kawannya dah serik pinjamkan motor kat dia...maklumlah ganas dan gelojoh dan rakus sangat. so, dia paksa ler maknya belikan sebuah motor yang canggih!!! 

 dengan kurang ajarnya Atan berkata " oii! kau!! aku nak motor" .

 Dengan lemah maknya jawab " mana aku nak cekau duit Atan oii? " mAtan bengang lalu dengan biadapnya Atan berkata lagi" Aku tak kira orang tua!!! kalau aku kata aku nak...aku naklah!!! besok aku nak tengok motor tuh dah ada depan mata aku.. FAHAM????" maka keesokkan harinya tersedialah motor tuh utk SiAtan...sebulan selepas tuh... Senah teringin nak minum air teh BOH.. Disuruh anaknya belikan serbuk teh tu.... Dengan angkuhnya Atan melenting........... 


 Atan: Apa ??? ko nak aku belikan teh semata2 untuk ko, dengan naik motor aku yg canggih nih? ? mana boleh!!! Tak glamour!!!!

 Mak: tak pe kalau ko tak nak tolong aku !! Dengan sedih Senah menahan sabar...

Lepas tuh Atanpun blah ngan motornya ((pergi Racing)) ... Nasib Atan agak malang..dia mati katak dlm kemalangan ketika berlumba ((padan muka)) ... maka mayatnya pun dikebumikan dengan selamat... semua sanak saudara sedih atas kematian Atan kecuali emaknya.... 


 Kemudian ketika orang menyiram air mawar di pusara Atan..maknya enggan menyiram pusaranya ngan air mawar.. tetapi maknya menggunakan air TEH.......lalu... maknya berkata "kerana teh la anak aku mati..." Sedang maknya sibuk menyiram...tetiba...kubur Atan merekah..maka semua yang ada disitu lari lintang pukang ..tak cukup tanah kecuali Senah..(.emaknya) lepas tuh.... atan keluar dari kubur dan bertentang mata dgn maknya.. 


 Lalu dengan tak semena2 mulut Atan bergerak dan berkata dengan lantang......... 


" " " " " " " " " teh BOH ada UMMMPPHHHH !!!!!!


 SEKIAN.......al kisahhhhh..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics