Koleksi Peribahasa Karam Singh Walia - ( Ayat Power )





1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah

2. Tak lapuk dek hujan , tak lekang macam rambutan

3. Tiada rotan , pelempang berguna juga

4. Biar lambat asalkan tak cepat

5. Biar putih tulang , jangan kuning gigi

6. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula

7. Kalah jadi abu , menang jadi arang , seri jadi abu bakar

8. Carik-carik bulu ayam , lama-lama jadi shuttlecock

9. Secupak takkan jadi 18 cupak

10. Gajah mati meninggalkan gading , udang harimau mati meninggalkankulit , manusia mati meninggal dunia

11. Sedangkan lidah lagi tergigit , inikan pula makanan di dalam mulut.

12. Harapkan pagar , pagar tidak boleh diharap

13. Alang-alang mandi biar guna sabun

14.. Berapa berat mata memandang , berat lagi seguni beras

15. Cubit paha kanan , paha kiri tak rasa apa-apa pun

16. Diam-diam ubi berisi , diam-diam orang.... bisu

17. Hidup segan mati di tanam

18. Ikut hati mati , ikut rasa merasa

19. Lembu punya susu cap teko dapat nama

20. Sehari selambar benang lama-lama benang habis

21. Jika kail panjang sejengkal , beli le yang panjang sikit kalau nak ngail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)

22. Hendak seribu daya , tak hendak tak apa

23.. Membujur lalu melintang pukang

24. Hujan emas di negeri orang , hujan batu di negeri sendiri ,lebih baik hari tak hujan

25. Sebab pulut santan binasa , sebab mulut habis pulut

26. Kecil-kecil cili padi , kecil lagi biji cili

27. Kalau sudi katakan sudi , kalau tak sudi boleh blah!!

3 ulasan:

  1. hujan emas dinegeri org,hujan batu di negeri sendiri,lebih baik x hujan.
    hehe,betul jugak .kehkeh

    BalasPadam
  2. Masuk angin ..keluar kentut....lol

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics