Pantun Selamat Malam


Pantun Selamat Malam


Jangan sesekali menjadi lalang,
Takut takut dibuang orang,
Siang penat membanting tulang,
Malam waktu melurus pinggang.

Sedap sedap si ikan keli,
Sedap lagi ikan siakap,
Nak berpuisi terasa geli,
Hanya ini mampu terucap.

Pantun sudah, seloka pun sudah,
Lepas ni tak tau apa pulak dah,
Sebelum tidur jangan lupa Syahadah,
Takut takut esok tak sempat dah... .





Bila Tukang Karut Nak Ucap Selamat Malam...
Assalamualaikum...
Kum apa? Kombet...
Bet apa? Betman...
Men apa? Mentol..
Tol Apa? Tol hangguk ko...

Ada katil ada tilam...
Ada siang ada malam...
Dah penat bagi salam...
Sampai sekarang tak ada sambutan
Jawap soalan jawap salam...
Assalamualaikum waalaikumussalam...
Jangan marah jangan geram...
Tukang Karut nak ucap Selamat Malam...



Pantun 4 kerat Selamat Malam



Lapar makan kenyang pun makan...
Makan sampai tergigit lidah...
Selamat malam tukang karut ucapakan...
Moga diulit mimpi yang indah...

Makan nugget makan burger...
Itu semua kolestrol tinggi...
Selamat malam para blogger...
Semoga ceria di esok pagi...

Carik carik pucuk paku...
Dipandang orang pucuk meranti...
Selamat malam semua sahabatku...
Kalian semua terbukti blogger sejati...

Tangkap lepas si kambing bebiri...
Hajat dihati menjamu tamu...
Selamat tidur wahai sang suri...
Aku keseorangan di sini merinduimu... .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics