Majlis Rumah Terbuka Bersama Timbalan Perdana Menteri



Alkisah tersebutlah pada hari raya yang ke dua tahun lepas , maka tersebutlah cerita ini… Seorang wakil rakyat  mengajak Tok Batin dari perkampungan orang asli yang berdekatan…



Wakil Rakyat: Saya nak ajak Tok pi majlis Hari Raya Terbuka TPM kita

Tok Batin: Aikk… tak mahu la

Wakil Rakyat: Kenapa lak… setahun sekali je dapat peluang ni…

Tok Batin: Tok tak pernah pergi ke majlis besar-besar macam ni

Wakil Rakyat: Tak ape Tok… Tok ikut saya je… duduk sebelah saya

Tok Batin: Ehhh segan la… pe nak pakai? makan pe ada?

Wakil Rakyat: Pe nak segan.. Tok duduk sebelah saya.. kalu nak pakai, pakai pe saja… bab makan… peh..
memang sedap

Tok Batin: Kalu macam tu tak pe la… Tok ikut, tapi dengan syarat..

Wakil Rakyat: Pe syaratnya?

Tok Batin: Kamu kena makan pelan-pelan dan duduk sebelah Tok ya?

Wakil Rakyat: Tak de hal Tok… Tok ikut aje apa yang saya makan… apa yang saya makan, Tok makan ya…

Tok Batin: Haaa… macam tu la…

Dipendekkan cerita, acara makan minum pun bermula. Tok Batin ikut aje apa wakil rakyat itu makan…. Bila tiba makan satey, wakil rakyat bergurau…

Wakil Rakyat: Tok… makan daging nye aje… kayu pencucuk jangan makan…

Tok Batin: ya.. ya

Habis makan, wakil rakyat tu terasa tersekat sesuatu kat gigi, maka diambilnya kayu sugi lalu dicongkelnya daging yang terlekat di gigi. Bagi menghormati majlis maka satu tangan pegang kayu penyongkel, lagi satu tangan tutup mulut. Tok Batin pun buat yang sama! Dia ikut apa yang wakil rakyatnya buat, dari mula hingga habis Dalam perjalanan balik (hantar semula Tok Batin) ke perkampungan orang asli, maka ditanyanya kelazatan juadah yang dihidangkan

Wakil Rakyat: Amacam Tok… sedap tak makanan tadi…

Tok Batin: Woooo sedapppppppp… tak penah merasa sesedap itu sebelum ni… lain kali ajak la lagi…. tapi kan… kayu yang terakhir tu TAWAR sikit… kayu macam tu pun depa hidangkan ya?

Wakil Rakyat: Tok makan ke kayu tu?

Tok Batin: Ye la… Tok nampak kamu makan…

Wakil Rakyat: Tawar ye? depa lupa taruk garam kot… (dalam hati… he he…)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics