promosi gempak iklan disini hanya RM30 sebulan ..

Dialog Antara 2 Hantu

Dialog Antara 2 Hantu


Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku plak dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang ada sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A dengan penuh sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. And then one day aku plan , aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. Aku tak sangka aku mati plak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan penuh kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.
 


p/s : lawak ni terjemahan aku dlm B.M . lawak original ni dalam Bahasa Inggeris, aku da terjemah mngikut sesedap lawak yg aku rasa tanpa lari dr cerita lawak ori dlm B.I. :)

4 ulasan:

  1. hahaha..sabor jela..agaknya pastu hantu a gi ketok kepala hantu b x?

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  2. hahahah giler jujur punyer hantu. hahaha. best2.
    follow aku balik :)

    BalasPadam
  3. Hehehe... I pernah baca original lawak nih dalam bahasa Inggeris tapi lain sikit. I pon tak braper ingat camner citernya, tapi I rasa bukan 2 ekor hantu yang terlibat, tapi tiga!

    BalasPadam