Realiti Kehidupan Suami Isteri

Situasi 1

Laki Talipon > > Yang oii… Abang kat kedai mamak ni… Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab, >>Tak mau bang, bini awak diet…
Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa… Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot.
Siap majuk-majuk… Lari tido bilik sebelah….
Bila laki query balik, Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii….
Bini jawab, Memangla orang kata takmau apa-apa… Tapi belikan jerla apa-apa…. Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr….
Eh, bini aku ni… Yang mana satu nih?
————————–
 
Situasi 2

Laki talipon bini,
Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab,
Alaaahhh…. Hari-hari kena masak, penatlah bang! Balik keja ni Abang makan siap-siaplah
Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
Sampai umah, sendawa bau kamben… Tiba-tiba… Bini jerit panggil suh makan!
Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam, Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!
Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja, Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
Merajuk lagiiii… Tido bilik sebelah lagi…..!! Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?
————————–
Situasi 3

Abang ni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah! Bini abang penat tau nak kemas umah semedang .
Awat abang tak kuar pi mancing ker… Pi main bola ke…
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih.
Si laki punyala seronok weeiii…. Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta…

Bila dah siap, kuar bilik… Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa… Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?
————————–
 
Situasi 4

Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
Abang keja lah yang….
Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
Pastu abang balik la KL balik
Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq, Esoknya, laki pon start keta… Nak balik KL.
Baru sampai Taiping, talipon berbunyi… Bini dia talipon.
Abang bila nak balik ambik kitorang bang?
————————–
Situasi 5

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau Abang tak kesian bini abang ker…
Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer.
Abang tulung la lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang…
Laki pon, dengan muka rebel…. Masuk bilik rahsia… Lipat kain
Sekali, bini masuk bilik nak usha line… Tetiba jer kena petir plak.. Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih? Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga? kenapa? kenapa? kenapa?
————————–
Situasi 6

Nah hambik anak ni bang… pakaikan pampers, pakaikan baju… bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi….
Nak bagi pakai baju mana ni Yang…? <— laki tanya
Alah abang ni… kan baju anak ada 8 bakul tu… pakaikan jerlah baju mana-mana pon… bukan ada org nk tengok ponnn…
Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju…. Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah? kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha…

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics