Kisah Pak Pandir Hendak Membeli Garam



Alkisah , pada satu hari Mak Andeh hendak mengadakan kenduri pada hjung minggu 


Semua prsiapan telah ada kecuali satu je tak cukup iaitu 




GARAM..!!


Mak Andeh:-Pak Pandir ,tolong belikn garam di kg sebalah.Garam saje je yang tak ckup lagi..!!!


Pak Andeh:-Baiklah Mak Andeh,Aku prgi skrg..!!

Pak Pandir:-Ada garam..??

Penjual:-Ada,nie haaaa....!!!

Pak Pandir:-Terima kasih,saya beli ye..!!!


"Mak oooiiii,penatnye..aku nak tidur la sekejap , tapi kalau aku tidur sekali garam aku kena curi,cmner 


ye...???"


Tiba2 dia mndpt satu idea yang sngt bernas..!!!

"Aku sorokkan dalam sungai mesti tak ada orang nmpk..!!!"


Selepas beberape ketika dan sedar dari tidur dan mengambil garam yg disorokkannye didalam sungai ,Pak Pandir meneruskn prjlnan pulang ke rmh..!!!



Mak Andeh:-Pak Pandir,mna garamnye..???


Pak Pandir:-Tadaaa nie garamnye..!!!

Mak Andeh:-La,nie air jer mane garamnye..??

Pak Pandir:-X tahulah Mak Andeh,tdi aq sorok garam dalam sngai lepas tue garam tue bertukar 

jadi air..!!!




Mak Andeh:-Pulak dh..!!! (!@#$%^&*)

7 ulasan:

  1. best jugak lah citaaa nie !!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  3. apa benda ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  4. apa benda NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  5. spe yg reka ye??

    BalasPadam
  6. mmg pak pander nie .. kalau nie suami aku , lama dh cerai :D

    BalasPadam
  7. bodoh gile pak pandir..nsib baik lawak

    BalasPadam

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun puasa pantun raya pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics