Jenis-Jenis Lawak

Salam Lawak Brutal semua . Hari ini just  nak cerita pasal lawak
Kenape pasal lawak?  Lawak ada 5 jenis iaitu

1. Lawak Bodoh
2. Lawak Fizikal
3. Lawak kawan
4. Lawak spontan
5. Lawak pandai




Lawak Bodoh






Lawak bodoh ni lebih kurang sama dengan lawak kasar ... Budak2 kat sekolah suke gune jenis lawak ni ... Gune perkataan seperti " Bangang ": dan "Bodoh " adalah kelakar bagi diorang . Dalam kelas kalau nak amik perhatian orang lain kadang2 orang gune lawak ni . Lawak bodoh style lain adalah yang memperbodohkan diri sendiri kat depan orang lain


Lawak Fizikal


Lawak fizikal ni ada 2 jenis ... Satu mungkin sebab badan dia memang boleh buat aksi yang kelakar ... Satu lagi cara kurang asam, mcm dia tarik kerusi kawan dia pastu kawan dia jatuh n satu kelas gelak . Ataupun dia lempang kawan dia saja2 nk bagi orang lain gelak



Lawak kawan



Lawak kawan ni buat lawak ngan kawan n lawak tu hanya kawan tu jer ketawa ... Contoh lah kita cerita fakta lawak si kawan B kat kawan A ..... Yang gelak cume kita n kawan A je . lawak ni kena pastikan kawan B tak tau kita cerita pasal dia supaya selamat ... Tapi tak baik tau



Lawak spontan




Lawak spontan pulak lawak yang mungkin semua orang akan ketawa .Ini sebab lawak tu tak dirancang . Lawak ini kena bergantung pada keadaan,masa dan tempat. Tapi sebelum wat lawak spontan kita berhati - hati dan kena jaga sensitiviti orang lain sebab takut tersalah cakap




Lawak pandai





Lawak pandai ini lawak yang boleh diterima oleh semua orang . Sebab pelawak pandai ini dia tahu apa yang orang suka dan apa yang orang tak suka . Dia dah rancang dan berlatuh sendiri baru cakap atau perform kat orang lain . Tapi kalau diri memang tak lawak tak payah lah nak buat ..

1 ulasan:

KaTeGorI LaWaK-bRuTaL

artikel awek black box black box found bra cerita cikgu dengan Anak murid cerita lawak cerita Pak Belalang cerita rakyat cium nurse contoh soalan karangan curang dialek terengganu english jokes fakta lawak first time sex gambar lawak get money handfon nokia handphone samsung harta pusaka i-phone isterinya curang janda hot jozan kahwin lagi kejut bangun sahur kereta inspira kisah buda kecil kisah dengan nurse Kisah janda kisah kecurangan kisah lawak kisah main kayu tiga kisah malam pertama kisah ranjang kisah Suami isteri koleksi pepatah dulu komputer kondom kongkek lagu raya Lawak 18 SX Lawak 18SX lawak ajoi lawak asal usul lawak Ayah dan Ibu lawak best lawak bodoh Lawak broken english lawak brunei lawak double meaning lawak facebook lawak gila lawak jenaka lawak kekasih lawak kelantan lawak malam pertama lawak pak arab lawak pak pandir lawak pecah perut lawak pendek lawak puasa lawak raya lawak sains lawak sempoi lawak sengal lawak seram lawak suami isteri lawak teka-teki lawak terengganu lawak ultraman lelaki hensem lelaki kacak maharaja lawak make money makna disebalik kata wanita misteri motorola naughty nun pantun pantun jenaka pantun lawak pantun malam jumaat pantun puasa pantun raya pasangan kekasih pepatah lama pepatah lawak pepatah melayu poligami political jokes rindu pada si dia rumah terbuka sejarah asal-usul negeri di Malaysia sex sms lawak raya soalan karangan suami curang sukan yang telah pupus surat cinta seorang rockers surat poligami tanda-tanda rindu teka-teki usop hantu kak limah video lawak video lawak raya video usop wilcha video usop wilcha di ABP what is politics